Home>Se her!>Når lægen fortæller at du intet fejler

Når lægen fortæller at du intet fejler

I en sundhedskultur, hvor der skal en diagnose til for at man kan få hjælp, kan det være meget frustrerende når lægens undersøgelser af dine smerter og problemer viser, at der intet er galt.
-Du har en fin krop og er sund og rask, siger lægen. Blodprøver, røntgen osv viser intet. Alligevel går du hjem fra undersøgelserne med lige så mange smerter som da du kom. Og en voksende bekymring for om der skulle gemme sig en skummel sygdom, som lægerne blot ikke har fundet endnu. Eller måske er du bare hypokonder og skulle lære at tage dig sammen??

I virkeligheden handler det oftest om, at man ikke behøver at være syg (sådan i diagnosemæssig forstand) for at have kæmpe problemer. Kroppen kan sagtens have enorme TILSTANDSMÆSSIGE problemer, som kan udvikle sig til en hverdag, som er svær at klare.
Hvis kroppen spænder og stresser tilstrækkeligt kan du ikke ‘restituere’, som det så fint hedder, når du sover. Du hviler ikke tilstrækkeligt om natten – måske har du svært ved overhovedet at sove – og vågner trættere op end da du gik i seng.
Vore muskler har vi ikke kun for at vi kan bevæge os. De anvendes også i stort set alle processer i kroppen. Så når vi er stresset, anspændt og presset, så vil det kunne give stort set alle slags smerter. De almindeligste er nok hovedpiner, rygsmerter, maveproblemer og menstruations smerter. Men der kan være mange mange flere.
Det bliver også svært at koncentrere sig, at huske, at se klart og ikke mindst: At magte alt det man skal. Når man kommer hjem fra job eller skole er der ikke mere tilbage. Så måske koster det også på den sociale konto.

Denne historie kunne sagtens blive meget længere. Men hvis du kan se dig selv i den, så tænk: Måske kan jeg godt ændre det her! Hvis vi anskuer mine smerter og problemer i et lidt andet perspektiv, og ikke forfalder til det klassiske som kun kan forstå et lille element af gangen. Og hvis vi laver en indsats, som bygger på ‘det store overblik’ og indeholder flere forskellige behandlinger og en gennemtænkt og respektfuld egen-indsats. Så kan man ændre sit liv.

Peter Rasmussen, massør og akupunktør hos MASSAGE i Haderslev, er en gammel nørd indenfor den slags behandlingsforløb. Han kender kroppens sammenhænge og ved hvordan man reagerer. Og fordi mange mennesker, igennem årerne, har været i behandlingsforløb, kan vi bruge andres erfaringer til at skabe gode resultater for dig.

Læs evt hvad andre har sagt om behandlingsforløb her

Kontakt Peter på 3040 5051 eller peter@massageihaderslev.dk og få en mere konkret dialog om dine problemer og muligheder.