Home>Se her!>Verdens bedste og mest smertefri nål

Verdens bedste og mest smertefri nål

Hvorfor bruge det næstbedste, hvis vi kan få det bedste? Nej, vel!

Man kunne synes, at det er ret ukompliceret at designe en nål. Men faktisk tog det danske Thomas Astrup – i samarbejde med verdens førende producent af akupunktur nåle, Cloud & Dragon – to år at udvikle den nål, som vi bruger her i klinikken. Nålen, som hedder Cair Silicon.

Noget af det, som gør nålen særlig, kan man aflæse af navnet. Stålklingen er nemlig belagt med en silicone overflade, som forhindrer at vævet ‘klæber’ til nålen. Og det er en stor del af forklaringen på, at mange kalder Cair Silicon for ‘Verdens bedste og mest smertefri nål’. Hertil kommer, at det er lykkedes at producere nålen – med alle egenskaber bevaret – ned i meget små størrelser. Dette er især vigtigt til øre- og skalp akupunktur og til mennesker med nåleskræk.

Den lange udviklingstid skyldes blandt andet, at mange materialer, slibninger og kombinationer blev testet af. Cair nålen er produceret af kirurgisk stål fra Tyskland. Slibningen sikrer en meget spids nål og nålene er stive eller bløde alt efter formål. De er dog altid ude af stand til at knække og klingen er forankret i skæftet med en sikkerhedsfatning så man ikke risikerer at skæftet knækker af nålen. Nålene produceres fuldautomatisk i Kina, hvilket kombinerer den høje kvalitet med en pris, som er rimelig.

Et udvalg af de mest brugte Cair Nåle. På det store billede holder Peter Rasmussen en nål med en klinge på 25 mm og en tykkelse på 0,25 mm. Den mest anvendte nål overhovedet.

At påstanden om, at Cair nåle er i verdensklasse ikke er helt skudt ved siden af, understreges af indehaveren af Nordeuropas største forhandler af udstyr til akupunktur, Lars Sandrini, som selv er Registreret Akupunktør:

“Jeg mener at vi har udviklet verdens bedste og mest smertefrie akupunktur nål.”, siger han til Acupunctureshops hjemmeside.

BMS akupunktør Peter Rasmussen hos MASSAGE i Haderslev anvender i stor udstrækning Cair Silicon nålene. Både når der er behov for nåle med eller uden ‘indføringshylster’.