Massage

Massage – så gammelt som livet selvMennesket er et flok dyr. Vi er bygget til at sidde i en stor bunke på savannen og pille lus af hinanden. Ikke nødvendigvis fordi vi havde lus, men i langt højere grad for – igennem berøring – at give hinanden tryghed, fællesskabs følelse og liv.

Det er videnskabeligt bevist, at man kan dø af ‘hudsult’ – manglende berøring.

Så berøring kan noget – noget meget værdifuldt.

Ingen ved, hvornår massage opstod. Måske er det lige så gammelt som livet selv. Mange steder på kloden indgår massage, i forskellige former, i selve kulturen for det geografiske område.

Massage som behandling har også sine rødder uendeligt langt tilbage. Ikke mindst indenfor sportens verden, har massagen altid været der.

Kommunikerende behandling

I modsætning til visse andre behandlingsformer – som fx kiropraktik – er der ikke noget helbredende i massage. Massage er kommunikerende med kroppen. Men fordi kroppen er helende og helbredende kan effekten af massage være kolossalt stor.

Når man skal forklare hvordan og hvorfor massage virker, så handler det om at man stimulerer blodcirkulationen i musklen, således at gennemstrømningen øges, trykket i musklen falder og affaldsstoffer kan udskilles. Alt dette er også sandt, men massagen rummer meget mere.

Ikke mindst den forløsning, både muskulært og følelsesmæssigt, som massagen rummer muligheder for, kan være en stor lindring når man er stresset, angstplaget eller på anden måde psykisk/mentalt presset.

Massage er meget ofte et godt supplement til andre behandlingsformer.

Back To Top