Hvad sker der når jeg skal behandles

Måske har du aldrig været til massage eller akupunktur før, og er måske lidt bekymret for hvad der skel ske. I forbindelse med Peter Rasmussens lille forårskampagne, der hedder #smstilPetter, er der vist 13 forslag til problemer/lidelser/smerter, som kan behandles med massage, akupunktur eller en kombination af de to.

På denne side forklarer Peter, hvordan behandlings setup’et typisk ser ud. Husk at du altid kan stille spørgsmål til Peter på tlf/sms 3040 5051 og på mail peter@massageihaderslev.dk

Første eksempel: Afvænning af fx rygning eller sukkertrang

Hvis man skal behandles for fx rygning eller sukkertrang, er det i virkeligheden afhængighed og vaner man behandler. Behandlingen er akupunktur og man får nåle i en del af øret samt i punkter i hovedbunden. Typisk vil man skulle behandles 5-6 gange og hvis man ikke er meget sky overfor nåle kan behandlingen foregå siddende i vort venteværelse. Dette gør både behandlingen meget billig og særdeles fleksibel ift tider.

Du er altid velkommen til – fuldstændig gratis og uforpligtende – at komme ind og få en nål i, hvis det gør dig nervøs, at skulle have nåle i. Stort set alle bliver overrasket over hvor lidt man kan mærke det. Så har du nåleskræk så giv dig selv den chance at få bare én nål i. Så ved du også bagefter om der er grund til at være nåle-forskrækket.


Eksempel to: Svære hovedpiner samt migræner

Slemme hovedpiner og migræner er desværre en stor del af manges hverdag, og der kan være et utal af grunde til at man lider. Peters hovedpine/migræne behandling bygger på mere end 30 års erfaring og en grundig analyse af, hvilke kilder der er til netop dine hovedpiner/anfald. Og ud fra dette strikker vi den bedst tænkelige, mest effektive og mest respektfulde indsats sammen, som skal gøre netop dig og din krop til det dårligste sted overhovedet at være hovedpine/migræne.

Værktøjerne er massage, ofte i kombination med akupunktur. Der arbejdes oftest i et forløb, således at vi kan benytte os af processen i kroppen. Og når styrke, smidighed osv er til det, vil egen-træning, fx øvelser, indgå.

Tag evt fat i Peter og få en mere konkret vurdering af, hvordan det kunne være for dig.


Eksempel tre: Dårlig søvn, tankemylder mv

Det er umuligt at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man sover dårligt om natten. Og ofte bliver de, ufrivilligt, vågne nattetimer brugt på masser af tanker, som fylder hovedet.

Når vi kombinerer en afslappende/afspændende massage med flere typer akupunktur, har vi et virkeligt godt værktøj. Vi anvender både akupunktur, som hjælper dig til at slappe af og få ro i hovedet, og akupunktur, som specifikt hjælper dig til en bedre og dybere søvn. Alt sammen på din krops præmisser.


Eksempel fire: Stress, nervøsitet, tristhed osv

Mange – alt for mange – er presset. Presset af en hård hverdag – på jobbet og i privatlivet. Presset af andres og egne forventninger. Presset af computere, smartphones, facebook, instagram og tusind andre ting. Vi løber afsted som en hamster i en trædemølle og der er aldrig tid og rum til at ‘falde ned’.

Hvad de færreste af os ved, er at kroppen – lige som den kan stresse mere og mere op, også kan ‘stresse ned’. Det gælder både i forhold til uro, nervøsitet, vrede, tristhed og meget mere.

Hjælpen her vil helt sikkert være akupunktur, men kan også være en kombination med massage. Ofte er det sådan, at man har en behandling i selve klinikken, hvor vi får styr på behov, modtagelighed osv. Og du kan blive tryg ved nålene. Men efterfølgende kan du behandles ved blot at komme og sidde med dine nåle i vort venteværelse. Dette gør at dine behandlinger ikke er afhængig af kalenderen og prisen bliver meget lavere.

Det forudsættes naturligvis af, at du er tryg ved det.


Eksempel fem: Nervøsitet, angst og skræk for eksamen, foredrag osv

Eksamen tager pippet fra mange. Nervøsitet – og måske ligefrem angst – truer med at ødelægge ikke bare eksamensdagen, men også selve eksamen for én. Nervøsiteten tager nattesøvn og overblik, og man kommer til at præstere langt under, hvad man ellers kan. For nogen betyder problemerne at man skal ‘dopes’ med medicin. Dette er hverken sundt eller godt for karakteren.

Peter har et fantastisk koncept for eksamens skræk/angst/nervøsitet. Det bærende element er akupunktur, men meget ofte arbejder vi også med eksamens strategi, ligesom der findes nogle rigtig gode hjælpemidler, som man selv kan bruge når det er nødvendigt.

Det er bedst, hvis vi kan komme i gang nogle uger før det går løs. Så kan vi få lagt et ‘fundament’ og kan lave aftaler i forhold til eksamens dage osv. Vi bruger altid akupunktur og i nogle tilfælde – alt efter, hvad der fungerer bedst for den enkelte – kan vi bruge såkaldte ‘permanåle’. Det er nåle (små piercinger), som sidder i ørerne i flere dage. Så kan man have dem i under eksamen.

Tag fat i Peter og hør mere. Han laver nogle meget SU venlige priser på disse behandlinger.


Eksempel seks: Maveproblemer, forstoppelse, oppustethed osv

Mange oplever udfordringer med maven i hverdagen. Fødevarer som giver problemer når man spiser dem, fordøjelsesproblemer, oppustethed, forstoppelse osv.

En kæmpe procentdel af problemer med mave og tarmsystemet er muskelrelaterede problemer – hvilket ikke mange ved. Derfor bliver lindring stort set altid fundet i medicinskabet. Det er ærgerligt for hvis problemerne kan løses med massage og akupunktur er løsningen helt uden bivirkninger – og helt på din krops præmisser.

Massage og akupunktur har hver sine evner og hvordan og hvad der skal bruges, finder vi ud af inden vi behandler. Men et godt bud kunne sagtens være at der bruges massage til de store muskler bag maven samt selve maven (hvor der er myoser i de muskler, som findes i tarmen). Dette er meget nænsom massage. Akupunkturen behandler tarmens evner til at ‘gøre sit arbejde’.


Eksempel syv: Smerter og problemer omkring menstruation og evt ægløsning. Andre underlivs smerter/gener – fx smerter/gener i forb med sex

Når man altid får smerter, gener og problemer på de samme tidspunkter i sin cyklus, så giver det god mening at antage at smerten kommer af menstruationen, ægløsningen eller hvad det måtte være. Sådan er det imidlertid kun i meget lille omfang. Smerterne er i stedet udløst af fx menstruationen. Forskellen består i, at menstruation, ægløsning osv ikke er det smertende, men de udløser smerterne. Og derfor kan smerter og gener fjernes – eller i det mindste reduceres væsentligt.

Behandling af disse smerter og gener foregår primært på lænden, maven, ben og balder. Massagen kan være kombineret med akupunktur, men det er oftere øvelser der bliver brugt.

De væsentligste kilder til menstruations smerter og -gener er de samme som også giver andre underlivs-smerter, problemer med maven og fx smerter/ubehag ved sex. Så også disse ting afhjælpes i behandlingen.

Behandling af menstruations smerter/gener har det lidt usædvanlige særkende, at jo værre og voldsommere smerter man har, jo (relativt) hurtigere og lettere kan man smertelindre. Dette skyldes primært at virkelig slemme smerter involvere forkrampninger. Og når kramper løsnes op vil der opleves en kolossal lindring.


Eksempel otte: Udmattethed, træthed og manglende energi – måske også manglende imunforsvar.

Måske kender du det? Man er så træt at man ikke kan hænge sammen. Man kan sove hele tiden, men man bliver ikke friskere. Måske oplever du også at du stort set ‘fanger’ enhver sygdom der måtte findes i din nærhed.

Denne mangel på energi findes der faktisk en behandling for i akupunkturen. Her kalder man det at ‘vende energier’. Man ‘genstarter’ på en måde kroppen. Sætter gang i den energi, som – ifølge kinesisk sundhedskultur – skal flyde frit hos os alle sammen.

Behandlingen er meget kraftig og den involverer hele kroppen, men den er meget skikkelig at modtage. Den består af otte nåle, som placeres helt præcise steder omkring albuer, håndled, knæ og ankler – i en helt præcis rækkefølge. Hvis du samtidig er stresset, urolig, nervøs osv, kombineres ofte med en mindre ‘protokol’ for dette.

Spørg Peter hvis du vi vide mere om det.


Eksempel ni: Ledsmerter (fx skulder, albue, håndled, hofte, knæ og ankel. Herunder også ‘seneskedehindebetændelse’, ‘hælspore‘, ‘skinnebensbetændelse’ osv

Ledsmerter – fx golf-albue, seneskedehinde betændelse, hælspore, skinnebensbetændelse eller smerter i fx skuldre og knæ – skyldes ofte inflammation. Og her er akupunktur et fantastisk værktøj.

Hvordan vi præcis behandler kommer naturligvis an på det helt præcise problem. Men et godt bud er, at vi bruger to forskellige akupunktur systemer. Vi vil bruge BMS akupunktur til at behandle leddet og ‘Master Tung’ akupunktur til at behandle inflammations tilstanden.


Eksempel 10: Smerter i brystkassen – både på for- og bagside

Muskelspændinger i brystkassen – både på for- og bagside – kan være meget ubehagelige. Nogle spændinger medvirker stærkt til spændingsproblemer omkring nakke, skuldre og hals – det leder ofte til hovedpiner, koncentrationsbesvær og utilpashed. Men andre påvirker vejrtrækningsevnen, evnen til at slappe af og kan være direkte angstprovokerende.

Når spændingerne sidder helt inde imellem ribbenene skal der en særlig nænsom massage teknik til, og det er ikke ubetinget rart at blive behandlet. Men vi gør det meget forsigtigt og så slemt er det heller ikke.

Meget dybe, voldsomme, smerter i brystkassen, skyldes typisk at musklerne imellem ribbenene går i krampe. Mange beskriver smerten som om man var blevet stukket af en kniv. Disse smerter gør én utryg og så det er en god idé at få dem afhjulpet.


Eksempel elve: Smerter og gener omkring den store iskias nerve – som typisk giver udstråling til benene og måske også op i ryggen/lænden

Iskias smerter er utrolig smertefulde og belastende. De fylder ligesom hele ens hverdag op med smerter og problemer. Især efter hvile er der meget svært at få kroppen i gang og smerterne kan være uudholdelige. Iskias nerven er en stor dominerende nerve og finder sig absolut ikke i, at blive klemt. Det bliver den imidlertid ikke så sjældent. Heldigvis er denne indeklemning oftest muskulær og så kan vi gøre noget effektiv ved den.

Behandlingen er primært massage, men akupunktur kan indgå i kombination.


Eksempel tolv: Smerter, gener og problemer i og omkring skulderen – evt med udstråling til armen

En skulder er et meget kompliceret led, og et led som kan give rigtig mange problemer hvis man får overbelastning, inflammation eller andre problemer i det.

Behandlingen af skulder smerter og -problemer er næsten altid en kombinations behandling. Massage til at løsne op i alle de tilgængelige muskler og akupunkturen til at behandle inflammationen og nå de elementer af skulderen man ikke kan nå udefra med massagen.

Ved akupunktur sidder nålene ikke i skulderen men primært i det øverste af underarmen – muligvis også det øverste af underbenet.


Eksempel tretten: Smerter og problemer med ryg og lænd

Ryg- og lændesmerter er en folkesygdom. Alt for mange døjer med disse smerter. Når de skal behandles er det vigtigt at få styr på hvorfor de er der og i hvilken sammenhæng de er der. Så kan vores behandling blive effektiv og effekten af behandlingen kan blive mere varig.

Massage vil stort set altid indgå i behandlingen og akupunktur kan gøre det, hvis vi vurderer at det giver mening. Også egne øvelser/træning kan være et element.


Disse tretten eksempler på behandlingsmuligheder er naturligvis ‘kun’ eksempler. Mange andre lidelser kunne havde været eksempler i stedet. Alle smerter/gener/problemer skal naturligvis behandles helt som det giver bedst mening for dem hver især. Men nu har du sikkert en idé om hvordan det kunne være.